Tudnivalók

A fotózásokról

„Kétszer készítem ugyanazt a képet, először a szívemmel, majd a kamerával.”

– Biju Karakkonam –

 

Általános információk a
fotózásról

Fotóstúdióm Budapesten a XIV. kerületben, a Városligethez közel eső részén található. A stúdió létrejöttével egy régóta dédelgetett álmom vált valóra. Azóta szépítgetem, mindig igyekszem valamit újítani rajta. Nagyon szeretem az adott szezonnak, évszaknak megfelelően díszíteni, új ruhába öltöztetni. Maximális odafigyeléssel válogatom össze mindig a dekorációt és a díszítő elemeket. A galériában megtalálhatóak a stúdiót bemutató képek is. 

A műteremben két helyiség található, mindkettőben berendezett enteriőr van, itt zajlanak a fotózások. 

Leginkább a természetes fényt szeretem használni, de amikor nincs belőle elég – például borult idő esetén  – és szükség van kis plusz fényforrásra, akkor állandó fényű lámpák használatával segítek rá . 

A stúdióban lehetőség van ruhák használatára is. Az évek során nagyon sok szívemnek kedves és a stúdió stílusához passzoló gyerekruhát és jó pár kismamaruhát gyűjtöttem össze. 

 
Ugyanez igaz a különböző kellékekre, számos hajpánt, gyerekjáték, kiegészítő is megtalálható nálam, amiket módjával szoktam használni.
Szeretem a letisztult képeket és vallom, hogy egy gyermeknek legszebb éke a mosolya. ♥

Fotózások előtt mindig egyeztetünk a ruházatról, elmondom mit ajánlok, hogy Ti mit szeretnétek és megkeressük a közös nevezőt. 🙂

Természetesen, ha az időjárás engedi, kültéren, szabadtéren is nagyon szívesen fotózom. A Városliget közelsége miatt sokszor készülnek fotók itt is. A természet csodálatos hátteret szolgáltat ilyen alkalmakkor.

A fotózás után a képeket előválogatom és lekicsinyített méretben, kizárólag válogatás céljából digitálisan átküldöm a részetekre. Nyers képeket semmilyen más formában nem adok ki. 

A csomagszámnak megfelelő képeket retusálom (bőrretus, egyéb korrekciók, tónusok, színvilág)  és a csomag tartalmának megfelelően vagy digitálisan elérhetővé teszem (letöltés az ügyfélkapun keresztül), nagyobb csomagok esetében logózott egyedi pendrive-ra is kiírom és előhivatom (papírkép 10*15 cm méretben).

Nagyon szeretek minden munkát igényesen átadni a megrendelőimnek, erre mindig nagy hangsúlyt fektetek, számomra itt ér véget a munka szakmai része.

Kismama

Kismama fotózás

„A döntés meghozatala, hogy anyává válj, semmihez nem mérhető:

örök időre vállalod, hogy a szíved szüntelenül a testeden kívül őrködjön valaki fölött „

– Elizabeth Stone

 

A nők életében a legcsodásabb, legörömtelibb időszak a babavárás. Anyává válni, hordozni egy kis életet a szívünk alatt a legeslegszebb, legfelemelőbb dolog az életben. ♥ 

Minden kismama sugárzik a boldogságtól, a várakozás öröme minden pillanatban ott bujkál. 

Fantasztikus érzés része lenni az örömüknek és megörökíteni azt. 

A kismama fotózást körülbelül a 26-34. hétre célszerű időzíteni, a várandósság ezen szakaszában a pocak már szépen gömbölyödik, de a fotózás ekkor még nem megterhelő a kismamáknak. 

A helyszín lehet a kis vintage hangulatú műtermem vagy szabadtér is, választás és időjárás függő. Mindkét esetben gyönyörű képekek születhetnek. 

A stúdióban számos kismamaruha áll rendelkezésre, de természetesen saját ruha is hozható, sőt szoktam is kérni. Igény szerint, előzetes egyeztetés alapján smink is kérhető.  A fotózás időtartama általában másfél-két óra (sminkkel együtt plusz fél óra). 

Természetesen a fotózásra a Kispapa és a Tesók is elkísérhetnek. 🙂

Újszülött

Újszülött Fotózás

 

„A világ minden gyermekkel újra kezdődik…” – Henry David Thoreau

 

Az újszülöttfotózás a szívem csücske. Csodálatos és felemelő érzés és nagyon nagy megtiszteltetés pár napos babákat lefotóznom, nem győzök hálás lenni érte. 

Az újszülött babák fotózása fantasztikus élmény minden alkalommal. Nagyon nagy türelmet és odafigyelést és előkészületet követel meg.  

Újszülött babákat a tapasztalatok alapján 10-14 napos korig ajánlott fotózni. Természetesen ez nem zárja ki, hogy idősebb babákat „nem lehet” fotózni, ez a pár napos kor azért javasolt, mert ekkor még a babák sokkal aluszékonyabbak, kevésbé ébrednek meg, öszekucorodva alszanak. 

Az újszülöttfotózás akár 3-4 vagy akár 5 órán keresztül is eltarthat, abszolút a baba ritmusához igazodom, ráhangolódok.  A fotózásaimra egyébként se jellemző a rohanás, de itt ebben az esetben semmiképp nem siettetünk semmit, minden a pici kényelmének megfelelően zajlik. Ha megébred várunk, eszik, amikor jelzi, hogy éhes, vagy valami nem komfortos neki.  Itt szeretném megjegyezni, hogy a babákat soha nem teszem olyan pózba, ami nem kényelmes vagy nem jó neki. Mindig nagyon figyelek a BIZTONSÁGRA, ez mindig az első és LEGFONTOSABB szempont. 

A stúdióban minden kellék, kiegészítő adott, ami a fotózáshoz szükséges (babzsák, hősugárzó, takarók, sapkák, kis ruhák , hajpántok). Természetesen saját ruhát is hozhattok a babának és abban is készülhetnek képek.

Családi

baba, gyermek és családi fotózás

“Az életben a család a legértékesebb ajándék, amit kaphatunk.”

 

Újszülött kor után, amikor a baba már nagyobb, a 3-4 hónapos kor az ideális a fotózásra. Ezekben a hónapokban már mosolyog, reagál a külvilág dolgaira, figyel, felfedezi a kis kezecskéit, lábikóját. Elkezd nézelődni, ügyesen emeli a fejecskéjét. 

A következő korszak a 6-9 hónapos kor, amikor már üldögél, kúszik mászik a baba, sokat mosolyog, ezután az első szülinapi fotózás alkalmával ennek a csodás emlékét örökíthetjük meg. 

Szülinapi fotózáshoz van a stúdiómban „műtorta”, de természetesen tortamaszatolós képekhez hozható, rendelhető igazi torta is. 

Családi és gyermek fotózások is történhetnek műteremben vagy a szabadban, jó idő esetén szoktam is a kinti helyszínt javasolni, nagy tér, szabadság, a gyerekek igazán felszabadultan érzik magukat, hamar feloldódnak. 

Minden évszakban szeretek szabadtéren fotózni, de ősszel tavasszal különösen gyönyörű a természet.